14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:55
No menu items!

Premierul Nicolae Ciucă nu face remanieri. Deocamdată

spot_img

Premierul nu face nicio remaniere și nicio evaluare a miniștrilor, au declarat surse politice pentru Sursa Zilei. Zvonurile și aluziile politice privind eventuale demiteri din Cabinetul Ciucă au fost „aruncate” încă de luni în spațiul public, chiar de șeful PNL Florin Cîțu, care spunea că miniștrii chemați la raport în coaliție trebuie evaluați.

Florin Cîțu a incendiat ședința de coaliție de luni când la debutul acesteia a declarat publică că este necesară evaluarea miniștrilor.

„Evaluarea nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Eu am spus întotdeauna că fac o evaluare a miniștrilor, pentru a vedea performanța Guvernului. Mă interesează în primul rând miniștrii PNL, dar mă interesează și performanța Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit. În primul rând, implementarea reformelor din PNRR. Aici vreau să-i anunț și i-am anunțat de fiecare dată pe miniștri că nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem să facem o anumită reformă”, a susținut Cîțu.

Miniștrii cabinetului Ciucă au fost chemați, însă, pe rând, la coaliție, pentru a-și prezenta activitățile, obiectivele și să discute cu liderii partidelor aflate la guvernare ce măsuri propun în continuare.

Mai mult, la „așa-zisa” evaluare a miniștrilor în coaliție nu a participat tocmai șeful Guvernului, premierul Nicolae Ciucă. Întrebat marți despre aceste discuții, prim-ministrul a spus că „a văzut în presă” că se face evaluarea cabinetului său, dar nu este cazul acum.

Nicolae Ciucă a mai spus că a și pus mâna pe telefon și i-a întrebat pe liderii coaliției prezenția la ședință dacă fac vreo evaluare, iar aceștia i-au răspuns că fiecare ministru își prezintă doar activitățile și obiectivele. 

”Până în acest moment, nu pot decât să le mulţumesc pentru ceea ce fac, pentru că îşi fac datoria, să îi mulţumesc domnului Bode, personal, pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi să le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru modul în care înţeleg să coopereze cu personalul ministerului”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți, la Parlament. 

Despre sincopele din guvernare, despre care amintea luni preşedintele PNL Florin Cîţu, premierul Ciucă a spus că până în acest moment, nu a făcut o evaluare care să fie publică”. 

”Atunci când voi face o evaluare, o voi face împreună cu fiecare ministru în parte”, a mai spus şeful Executivului. 

Surse politice au declarat că o evaluare a miniștrilor este posibil să fie făcută la 6 luni de la învestirea Guvernului, adică peste 2 luni. În plus, nici PSD, nici PNL nu și-ar dori plecarea vreunui ministru de-al său, pentru că ar însemna, la o eventuală evaluare, să fie reciprocă: „O eventuală remaniere trebuie să dea și ministru/miniștri PSD, și PNL, ca să funcționeze coaliția și mai departe”, au declarat aceleași surse.

Marilena Nedelcu