18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 14:30

Premierul, nemulțumit de ritmul lui Cristian Ghinea pe PNRR: “Este momentul să accelerăm lucrurile”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a discutat cu miniştrii, în şedinţa Guvernului, despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi le-a transmis că este momentul ca lucrurile să accelereze. „Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a spus şeful Executivului.

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că în prezent se negociază cu Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă acest proces este prezentat în România ca fiind „un eşec, un Doamne fereşte”.

El a precizat că sunt sute de linii de investiţie, iar pe cele mai multe autorităţile române s-au înţeles cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar pe altele, importante, încă nu.

Ghinea a mai făcut referire şi la faptul că valoarea proiectelor propuse de România este de 41 de miliarde de euro, în timp ce alocarea este de 29 de miliarde, ceea ce înseamnă, evident, că la unele proiecte se ştia din start că se va renunţa.

„Suntem o forţă în Uniunea Europeană şi eu mă duc să negociez, nu să dau examen la Bruxelles”, a afirmat ministrul.