9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:22

Premierul, nemulțumit de creșterea cheltuielilor de personal. I-a cerut socoteală ministrului Finanțelor

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că execuţia bugetară pe primele două luni ale acestui an arată o creştere a cheltuielilor de personal și i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză.

„Pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie ne arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanţelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare, pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credite. Vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare pentru că ştiţi foarte bine că legislaţia în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a precizat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Executivului.

Potrivit premierului, Guvernul trebuie să se încadreze într-o cheltuială bugetară de 110 miliarde de lei anul acesta.

“Vreau să văd cum s-a întâmplat, dacă a fost în urma unor acte normative care au permis nişte cheltuieli temporare, cum ar fi: am plătit în plus pentru centre de vaccinare sau într-un spital au apărut cheltuieli suplimentare. Vreau să vedem exact ce se va întâmpla şi după aceea vom lua o decizie”, a adăugat premierul.

El a adăugat că asta nu înseamnă că vor fi concedieri.