-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:09
No menu items!

Premierul Ludovic Orban preferă să nu aibă buget până la sfârșitul anului, decât să fie votat de actualul Parlament

spot_img

Bugetul de stat pentru anul viitor va fi elaborat de actualul Guvern, dar ar trebui să fie votat de Legislativul următor, spune Ludovic Orban.

Premierul nu mai vrea ca actualul Parlament să voteze legea bugetului de stat, dar alegerile parlamentare au fost fixate pentru 6 decembrie, astfel că viitorul Parlament va fi învestit abia de la începutul anului viitor.

Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales, a spus Orban.

Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a adăugat el.