8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 12:23
No menu items!

Premierul Ludovic Orban anunță o nouă ordonanță militară

spot_img

Premierul Orban a vorbit, vineri seara, despre măsurile pe care le vor lua autoritățile în contextul stării de urgență în următoarea perioadă.

Premierul a explicat că a avut o ședință cu reprezentanții MAI și ai Ministerului Sănătății, pentru analiza situației din spitale, mai exact pregătirea spitalelor din linia a doua. 

De asemenea, Orban a anunțat că este în lucru o nouă ordonanță militară: “Am făcut o analiză a situației ca să identificăm domeniile în care putem interveni cu o nouă ordonanță militară. Nu a fost în analiză închiderea parcurilor.  Am făcut o analiză pe pregătirea spitalelor din linia a doua, am făcut o analiză pe graficul de livrări pe următoarele 2 săptămâni. Am discutat de potențialul de a introduce în producție în România prin intermediul unor companii românești a unor produse cum ați văzut, de exemplu, izoletele. Deja pe planul de achiziție există achiziționarea a 100 de izolete care vor fi imediat puse la dispoziția DSU”.

Premierul Ludovic Orban a venit să dea declarații jurnaliștilor fără mască sau mănuși. De altfel, la ultima ședință de guvern, în timp ce unii dintre miniștrii prezenți purtau mască la gură, premierul,  ministrul de interne și alți demnitari, nu purtau.