0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:55
No menu items!

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost răpit. El a fost eliberat după câteva ore

spot_img

 Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost răpit

UPDATE

Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat

Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat, joi, după ce a fost răpit şi deţinut timp de câteva ore de o brigadă a foştilor rebeli, a anunţat ministrul libian de Externe, Mohamed Abdelaziz.

„(Zeidan) a fost eliberat. Dar nu dispunem încă de detalii privind circumstanţele eliberării sale”, a declarat Abdelaziz.

Guvernul “suspectează” că în spatele acestei operaţiuni stau două grupări de foşti rebeli, “Camera revoluţionarilor din Libia” şi “Brigada de luptă împotriva crimei”, care depind teoretic de ministerele Apărării şi de Interne.

 

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost răpit joi dimineaţa, de către un grup armat și a fost  „condus către o destinație necunoscută”, a anunțat guvernul de la Tripoli, informează France Presse și Reuters.

„Șeful guvernului de tranziție, Ali Zeidan, a fost condus spre o destinație necunoscută din motive necunoscute de un grup” de oameni înarmați, care ar fi foşti rebeli, a indicat executivul libian, într-un scurt comunicat, postat pe site-ul său internet.

Potrivit canalulului de televiziune Sky News Arabia, care emite din Abu Dhabi, dar și a canalului al-Arabiya, care emite din Dubai, un grup de indivizi înarmați au dat buzna într-un hotel din Tripoli, unde se află biroul premierului libian și sub amenințarea armelor l-au capturat și transportat către o destinație necunoscută.

C.A.