8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:39

Premierul l-a trimis în vacanță pe Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu a avut un răspuns ironic, miercuri, la adresa fostului ministru Vlad Voiculescu, pe care l-a demis din funcție, generând un imens scandal în coaliția de guvernare.

La briefingul care a urmat ședinței de guvern de miercuri, 21 aprilie, Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști desore o eventuală revenire a lui Vlad Voiculescu în ministerul Sănătății, în echipa de consilieri a noului ministru propus, Ioana Mihăilă.

Cîțu a răspuns că din ce știe la acest moment, Vlad Voiculescu și-a luat o vacanță.

„Din ce am aflat e în vacanță în acest moment”, a spus premierul.

În urmă cu exact o săptămână, Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu, după mai multe gafe pe care Voiculescu le-a făcut în gestionarea problemelor pandemiei. Demiterea ministrului PLUS a generat un scandal imens în coaliție, care s-a încheiat marți seară, cu încheierea unui nou acord al coaliției de guvernare, în care se prevede că premierul trebuie să se consulte cu liderii celorlalte partide înainte de a face o revocare. Surse politice au declarat, miercuri dimineață, că și numirea Ioanei Mihăilă din partea USR-PLUS la șefia ministerului Sănătății a fost condiționată de prim-ministru, ca Vlad Voiculescu să nu mai revină în minister, pe nicio funcție.

Emanuel Stan