12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:52

Premierul Italiei şi şase miniştri, cercetaţi penal pentru gestionarea pandemiei de coronavirus

spot_img

Premierul Italiei şi şase miniştri sunt cercetaţi penal pentru cum au gestionat pandemia de coronavirus. Cabinetul condus de Giuseppe Conte a fost anunțat, joi, că va fi anchetat cu privire la felul cum a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

Procuratura Romei a deschis această anchetă la sesizarea victimelor pandemiei şi a avocaţior acestora. Aceștia acuză autorităţile că au întârziat închiderea zonelor roşii pentru a preveni răspândirea virusului. Același lucru îl spune și Comitetul victimelor Covid19 “Noi Denunciamo”, la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de Covid19 din Bergamo. Mărturiile acestora au ajuns la Tribunalul din Bergamo  “Am putea să spunem că măsurile ar fi trebuit aplicate încă de la începutul lunii ianuarie când o pereche de chinezi demonstrată pozitiv au călătorit prin toată Italia şi au transmis virusul mai departe”, a spus Stefano Fusco, preşedintele Comitetului “Noi Denunciamo” din Bergamo.