12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:15

Premierul Greciei, în Parlamentul European: “Nu vom lăsa Europa să se divizeze”

spot_img

Șeful guvernului de la Atena a susținut că datoria publică a Greciei trebuie făcută să devină sustenabilă

tsipras_pe

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat miercuri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg că guvernul său va continua eforturile de reformă.

Potrivit Reuters, șeful executivului de la Atena le-a mai spus eurodeputaților că referendumul organizat pe 5 iulie i-a oferit un mandat pentru a soluționa criza într-o manieră sustenabilă din punct de vedere social și economic.

Tsipras a atras atenția că reformele trebuie să permită o împărțire a poverii, să creeze locuri de muncă și să încurajeze antreprenoriatul. El a subliniat totodată că datoria publică a Greciei trebuie făcută să devină sustenabilă.

Este nevoie de un acord care să ne permită să zărim luminița de la capătul tunelului, cu reforme credibile, dar care să redistribuie în același timp povara și pe umerii celor care o pot suporta. (…)Nu vom lăsa Europa să se divizeze.

Alexis Tsipras
premierul Greciei

Alexis Tsipras a fost audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii UE, BCE și FMI și la o zi după ultimatumul fixat de partenerii din zona euro pentru a prezenta reforme credibile și pentru a evita intrarea țării într-un “haos” financiar.

R.D.