13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:59

Premierul Franței confirmă: există riscul folosirii de arme chimice în viitoare atacuri

spot_img

Premierul francez Manuel Valls a avertizat, joi, cu privire la riscul folosirii de arme chimice și bacteriologice în viitoare atacuri teroriste, informează EFE, AFP și Reuters.

“Nu trebuie să excludem nimic. O spun cu toate precauțiile necesare. Dar știm și ținem cont de faptul că există totodată riscul (folosirii) armelor chimice și bateriologice”, a declarat Valls în fața Adunării Naționale a Franței (parlamentul).

El le-a cerut deputaților să voteze prelungirea cu trei luni a stării de urgență în Franța.

Premierul francez a pledat și pentru adoptarea în regim de urgență a registrului european cu numele pasagerilor (PNR) de avion. “Suntem în război! Nu un război din acelea cu care în mod tragic istoria ne-a obișnuit. Nu, un război nou – extern și intern -, unde teroarea este primul obiectiv și prima armă“, a spus el.

Sursa Zilei arăta miercuri că, la câteva ore de la atentatele de la Paris, mai exact pe 14 noiembrie 2015, Guvernul Franței a adoptat o lege care permite utilizarea la scară largă, achiziția și prescrierea sulfatului de atropină injectabil (40 mg/20 mL PCA), un antidot folosit în cazul atacurilor cu arme chimice.

foto: Reuters