18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 17:45

Premierul Florin Cîțu, vizită oficială în Ucraina. Care este poziția României față de anexarea Crimeei

spot_img

Premierul Florin Cîţu participă, luni, la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea, care se desfăşoară la Kiev, în Ucraina. Potrivit Guvernului, prim-ministrul român va susţine intervenţia naţională şi va participa la ceremonia de adoptare a Declaraţiei comune a Platformei Internaţionale Crimeea.

Platforma Internaţională Crimeea este o iniţiativă recentă a Ucrainei, menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea şi, în ultimă instanţă, să faciliteze revenirea Crimeii în componenţa Ucrainei.

Din delegaţia care face vizita la Kiev face parte şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. La Summitul de la Kiev vor participa şefi de stat şi de guvern, miniştri ai afacerilor externe şi ai apărării, precum şi reprezentanţi de nivel ai Uniunii Europene şi ai altor organizaţii internaţionale.

De asemenea, în marja evenimentului, premierul Florin Cîţu va avea o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal. Cîțu se va întâlni, de asemenea, și cu Jennifer Granholm, Secretarul pentru Energie al SUA, în cadrul unei întrevederi oficiale.

E. Stan