15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:55

Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat ne mai “păsuiesc” week-endul acesta cu restricțiile

Prim-ministrul Florin Cîțu a scris, pe Facebook, că măsurile de închiedere a magazinelor la ora 18 și de interzicere a circulației după ora 20, pe care Guvernul Cîțu le-a adoptat joi, nu vor intra în vigoare de vineri, deoarece nu avem timp “să ne pregătim”.

Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri
Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.
 
Ministrul Secretar de Stat, Raed Arafat, a anunțat joi seara restricțiile care se vor impune în raport cu rata de infectare. Circulația va fi restricționată de la ora 20.00 pentru zilele de vineri sâmbătă, duminică în localitățile în care rata de infectare este de peste 4 la mie, și pe tot parcursul săptămânii în localități cu incidență peste 7,5 la mia de locuitori. În același pachet de măsuri intră programul magazinelor, în special celor alimentare care, potrivit noilor decizii se vor închide, în week-end la ora 18,00 în localitățile cu incidența de peste 4. Programul se aplică în fiecare zi acolo unde incidența este de 7,5 la mie.