20 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 17:43

Premierul Florin Cîțu îl CONTRAZICE pe Ludovic Orban: “Vaccinul este gratuit și RĂMÂNE gratuit!”

spot_img

Prim-ministrul Flroin Cîțu a declarat, la câteva ore după afirmațiile lui Ludovc Orban, că vaccinul anti-COVID s-ar putea plăti de anul viitor, în afara categoriilor vulnerabile, că vaccinul este și va rămâne gratuit.

Cîțu a ieșit public îaninte de videoconferința cu prefecții, “pentru a impulsiona” campania de vaccinare.

“Am vrut să ne vedem azi pentru că a venit momentul în care va trebui să depunem și mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val, că oamenii sunt vaccinați, să nu avem probleme cu alte tulpini gen India (…) Vaccinul e gratuit în România, RĂMÂNE ȘI ESTE GRATUIT, nu există nicio discuție în acest moment pentru a schimba lucrurile. Deja avem comenzi făcute pentru a continua campania și în toamnă, și anul viitor”, a mai declarat Florin Cîțu.

Prim-ministrul a mai subliniat că trebuie schimbată strategia campaniei de vaccinare, mai ales că în ultimele săptămâni s-a observat că oamenii preferă maratoanele de vaccinare, sau implicarea autorităților astfel încât “să le aducă vaccinaul cât mai aproape”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Piteşti, că vaccinarea anti-COVID-19 s-ar putea face contra cost pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale. Ar fi scutite de plată doar categoriile vulnerabile, copiii și bătrânii.