13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 20:00
No menu items!

Premierul Florin Cîțu cere vaccinare „în forță”. „Ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri”

spot_img

Premierul Florin Cîțu și coordonatorul DSU Raed Arafat au participat duminică la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) pentru a discuta situația de fapt din România în ce privește creșterea numărului de infectări cu coronavirus.

După ședință Cîțu a declarat că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.
Ulterior, el a publicat pe pagina de facebook o listă cu ceea ce au autoritățile de făcut în perioada următoare.

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .

Din acest motiv am cerut :

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.