joi, 25 februarie 2021 - 16:03

Premierul Florin Cîțu, apel către profesori:”Vaccinați-vă!”. Ministrul Educației: “Dozele sunt insuficiente”

Premeirul Florin Cîțu transmite cadrelor didactice, în prim zi cu prezență fizică la școală după o lungă perioadă, că este important să se vaccineze.

“Fac un apel către profesori să se vaccineze. E important ca să avem un an școlar fără probleme. România se menține la nivel mondial pe locul 14. Bineînțeles că sunt probleme, dar ne menținem bine”, a declarat Florin Cîțu, la reluarea cursurilor.

Ministrul Educației spune că cererea de vaccinare este mare, dar dozele, la acest moment, nu sunt suficiente.

„Personalul are stabilită deja o prioritate sistemică de îndată ce vom avea doze de vaccin suficiente. În sistemul de învățământ dorința de vaccinare a fost mult mai mare decât putința, înțelegând numărul de doze de vaccin. De la finalul acestei luni sunt convins că situația se va rezolva, iar personalul din învățământ va avea o prioritate la vaccinare conformă cu prioritatea spunem cu toții că o acordăm școlii și viitorului acestei țări”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîțu a avut un mesaj de transmis și părinților cărora le cere atenție mărită și implicare. Lămurește, totodată, și situația formularului pe care părinții ar trebui să îl completeze pentru situația în care copilul ar fi testat la școală. Acesta nu este obligatoriu, a spus premierul.

„E foarte important să purtăm mască și să respectăm regulile. Ține de noi să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinți să-i observe pe copii, iar la primul semnal să îi țină acasă. Fără susținerea și fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face (…) Formularul este recomandat, nu este obligatoriu”, a spus Cîțu.