22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:10
No menu items!

Premierul Florin Cîțu anunță revenirea la normalitate de la 1 Iunie. „Aveți încredere!”

spot_img

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că va organiza un comitet interministerial în cadrul Guvernului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României și le-a cerut românilor să „aibă încredere că vom trece peste această perioadă”.

„Astăzi, voi anunța constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe…acesta este primul jalon, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a anunțat Cîțu.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a subliniat Florin Cîţu.

Premierul îndeamnă populația să se vaccineze și cere Bisericii să se implice în ceea ce privește imunizarea românilor din mediul rural.

„Campania de vaccinare: sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane”.

„Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la z. E nevoie, am spus și la întâlnirea cu cultele: e nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural” a mai spus Florin Cîțu