12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:41

Premierul din Luxemburg, testat pozitiv cu COVID după ședința CE, la care a participat și Klaus Iohannis

spot_img

Xavier Bettel, premierul din Luxemburg, a fost depistat pozitiv la un test COVID-19,  la doar două zile după ședința CE, la care a participat și Klaus Iohannis.

Serviciul de presă al premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a anunțat că acesta a intrat în izolare pentru zece zile după ce a fost depistat cu COVID-19, potrivit AFP. Xavier Bettel, care a primit prima doză din vaccinul AstraZeneca la 6 mai, are în prezent simptome lejere (febră, dureri de cap).

Liderul în vârstă de 48 de ani, a participat joi şi vineri la un summit european la Bruxelles, însă niciunul dintre ceilalţi 26 de lideri din UE nu este considerat caz de contact, a dat asigurări sursa citată.

Conform regulilor din Luxemburg, sunt considerate “contacţi direcţi” ai bolnavului persoanele care au petrecut cel puţin 15 minute cu el la o distanţă de mai puţin de doi metri şi fără mască. Însă, “măsurile de protecţie au fost respectate” în cele două zile ale summitului, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a premierului.

“Niciun şef de stat şi de guvern nu se numără pe lista contacţilor direcţi ai premierului”, a adăugat ea.