Premierul desemnat, întâlnire cu viitorii membri ai Cabinetului. Ce se întâmplă duminică, la Parlament

Senatorii şi deputaţii PSD şi ALDE se vor reuni, duminică, la Palatul Parlamentului, la întâlnire urmând să participe şi premierul desemnat Viorica Dăncilă. Printre temele care vor fi abordate se numără programul de guvernare şi priorităţile legislative.

Potrivit Mediafax, ședinţa comună a grupurilor parlamentare PSD şi ALDE, la care urmează să participe şi premierul desemnat Viorica Dăncilă, va avea loc la Parlament, începând cu ora 13.00.

Printre temele care vor fi abordate se numără priorităţile legislative. Premierul desemnat a enumerat, marţi, primele măsuri pe care le va lua în calitate de prim-ministru. Întrebată care este cea mai importantă măsură pe care o va lua ca premier, Viorica Dăncilă a spus: ”Putem vorbi de un Cod economic, de un Cod administrativ, putem vorbi de Legea învăţământului, de Legea pensiilor”.

De asemenea, o altă temă va fi programul de guvernare. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că a amânat pentru duminică o întâlnire între conducerea partidului şi premierul desemnat.

Am schimbat puţin programul. Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu mai vine astăzi (vineri – n.r.), fiindcă ar fi fost o întâlnire de un sfert de oră. Vom avea duminică o discuţie mai amplă, la care vor participa parlamentarii noştri şi preşedinţii de organizaţii ALDE”, a declarat vineri preşedintele ALDE.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a discutat, sâmbătă, cu miniştrii în funcţie şi cu cei validaţi de conducerea PSD pentru un nou portofoliu.

Întâlnirea de sâmbătă a avucat drept obiectiv principal stabilirea strategiei de comunicare pentru perioada următoare.

NICIUN COMENTARIU