18.9 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 1:21
No menu items!

Premierul Ciucă participă la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, la Sofia

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă, a plecat, luni, la Sofia, unde a fost întâmpinat de către prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, la Boyana Residence. Întâlnirea are loc în contextul reuniunii şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, găzduită de prim-ministrul bulgar.

Nicolae Ciucă va participa la prânzul de lucru oferit de prim-ministrul bulgar. El va avea ulterior întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, cu prim-ministrul Muntenegrului, Zdravko Krivokapić, şi cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovacevski.

Conform unui comunicat transmis de Guvern, în cadrul sesiunii plenare vor fi abordate teme legate de modul în care invazia rusă din Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi modalităţile de consolidare a coordonării şi cooperării în Europa de Sud-Est.

„Întâlnirea va oferi prilejul de a aprofunda consultările asupra consecinţelor invaziei Rusiei în Ucraina şi a securităţii din Europa de Sud-Est. Aceste discuţii au loc la momentul potrivit, având în vedere că sunt organizate imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care am participat împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

                                                                                                                  Adina Silav