19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 2:46
No menu items!

Premierul Ciucă, despre noile măsuri pentru reducerea facturilor la energie: „Sunt în principiu finalizate”

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că Guvernul este „aproape” de finalizarea pachetului de măsuri pentru protecția populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze. Aceste măsuri vor fi anunțate după ședința de joi.

„Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor energiei, finanțe, mediu, muncă, economie, antreprenoriat și turism și, desigur, întâlnirile și discuțiile în cadrul comitetului interministerial. Am avut de asemenea întâlnire la nivelul coaliției, măsurile sunt în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interministerial, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri care vin să asigure un set de mecanisme astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Liderii partidelor din coaliția de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru înjumătățirea accizei la carburanți, la inițiativa ministrului Finanțelor Publice, Adrian Câciu. Alte măsuri vizează prețurile la energie după 1 aprilie.

                                                                                                                    Adina Silav