9.2 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:19

Premierul Cîțu către Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu: “Găsiți resurse pentru testarea elevilor”. Arafat: “Copiii se pot întoarce la școală”

În declarația de presă susținută joi seara, premierul Florin Cîțu și ministrul secretar de stat Raed Arafat au vorbit și despre revenirea elevilor la școală. Premierul a avut un mesaj pentru miniștrii Sănătății și al Educației, iar Raed Arafat a spus că revenirea în bănci a elevilor este posibilă cu o condiție.

Premierul Florin Cîțu le-a cerut joi seara, miniștrilor Vlad Voiculescu și Sorin Câmpeanu ca pe timpul vacanței elevilor să găsească soluții și resurse pentru testarea tuturor copiilor o dată cu revenirea la școală.

“Împreună (n.red. către ministrul Sănătății, al Educației și Raed Arafat) aș vrea să vă uitați pe acest aspect că la întoarcerea copiilor la școală să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi atunci când se întorc la școală, să testăm câți mai mulți dintre ei după perioada de vacanță. Vă voi ajuta și eu ca să rezolvăm această problemă și cred că este o soluție bună ca să ținem sub control pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

Raed Arafat a declarat, joi seara, după ședința de Guvern, că elevii ar putea reveni la școală, dacă vaccinarea va decurge într-un ritm susținut.

”Ne dorim ca după această vacanță (n.r. vacanța începe pe 2 aprilie și se încheie pe 4 mai), copiii să revină la școală. Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât impactul virusului va scădea. Să ne vaccinăm și într-o lună, două, vom vedea un impact mai serios.”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat în repettae rânduri că testarea în școli a mers foarte prost doar 19.000 de teste au fost făcute dintr-un total de 1,5 milioane câte au fost distribuite la școlie din țară. Principala cauză este lipsa personalului medical.