15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:21
No menu items!

Premierul a anunțat o nouă ordonanță militară. Declarații la MAI, la ora 14

spot_img

Ludovic Orban a anunțat, după ședința de la sediul MAI, că va fi emisă, în cursul acestei zile, o nouă Ordonanță Militară, ordonanța nr. 7.

”Am evaluat situația. Am pregătit elementele pentru noua ordonanță militară care va fi prezentată azi. Este în forma finală. Am evaluat măsurile, capacitatea de carantinare.”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de o eventuală măsură de carantină a județului Arad, el a răspuns: “Sigur că s-a purtat discuția asta că poate ar fi util, din cauza faptului că cei mai mulți români intră în țară la Nădlac, să se instituie un filtru în plus și carantinarea județului Arad, dar nu s-a luat o decizie în momentul de față. Nu e cazul deocamdată”.

În schimb, la Țăndăre, a subliniat Orban, sunt probleme deoarece s-au mărit efectivele de ordine publică, inclusiv cu militari, dar cei cebiți de curând din străinătate nu respectă izolarea sau carantina.

La ora 14.00 va avea loc o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Marcel Vela, cu privire la măsurile de combatere a răspândirii virusului Covid-19, au precizat reprezentanţi ai Guvernului.

Potrivit ultimelor informări de vineri ale Grupului de Comunicare Strategică, în România numărul cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19 era de 3.183, fiind înregistrate 133 de decese.