Premierul și președintele parlamentului Crimeii, anchetați pentru separatism

ucraina

Justiția ucraineană a deschis miercuri anchete pentru separatism împotriva mai multor responsabili proruși, între care noul prim-ministru al Crimeii și liderul manifestanților care au luat cu asalt sediul Administrației Donețkului, oraș situat în estul fostei republici sovietice, informează AFP.

Aceste anchete pentru „crimă împotriva statului, atingând integritatea teritorială” îi vizează în special pe primul ministru al Republicii autonome Crimeea, Serghei Aksionov, precum și pe președintele parlamentului local, Volodymyr Konstantinov, potrivit unui comunicat al Parchetului general.

Ancheta îi are în urmărire și pe comandantul șef al Marinei militare ucrainene, amiralul Denis Berezovski, care a trecut de partea rușilor duminică, și pe Pavel Gubarev, lider al manifestanților din Donețk care au preluat controlul miercuri asupra administrației regionale, din care fuseseră alungați în cursul zilei.

Parlamentul Crimeii a votat organizarea unui referendum cu privire la extinderea autonomiei republicii, prevăzut să aibă loc în 30 martie 2014.

 

C.A.

NICIUN COMENTARIU