16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 17:25

Premieră: Klaus Iohannis și Donald Trump au adoptat o declarație comună

spot_img

Vizita la Washington a președintelui Klaus Iohannis a marcat o premieră. Ce doi președinți au adoptat o declaraţie comună, document esenţial pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. 

„Am adoptat împreună o declaraţie comună. Este prima dată când am făcut acest pas. Este un document foarte important pentru progresul Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Este esenţială dezvoltarea acestui Parteneriat în toate domeniile sale”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Ambasada României în SUA, după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump. 

„Am discutat cu președinte Donald Trump în mod pragmatic și deschis de căile de dezoltare a parteneriatului strategic. Am subliniat ca personal voi fi implicat în dezvoltarea parteriatelui strategic între Romania și SUA. Acest parteneriat strategic va continua să genereze rezultate pozitive pentru români”, a precizat președintele.

„Președintele Trump a exprimat o deosebită apreciere pentru faptul că România a fost prima care a atins în mandatul său 2% din PIB pentru apărare. Trump mi-a mulțumit pentru prezența deosebită în Afganistan unde suntem al cincelea contribuitor dintre statele prezente acolo”, a declarat președintele.

În direct de la Ambasada României la Washington, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație surprinzătoare. A vorbit despre un al doilea mandat al lui Donald Trump la preşedinţia SUA, perioadă în care acesta ar putea ajunge şi la Bucureşti.

“A spus că i-ar plăcea să vină şi sperăm ca în viitorul apropiat să se şi întâmple. Viitorul apropiat însemnând, ca să fim foarte realişti, după alegerile din SUA”, a fost declarația președintelui Klaus Iohannis