28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:35
No menu items!

PREMIERĂ. Inspecția Judiciară a dat în judecată CSM

spot_img

Inspecția Judiciară a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii pentru modificarea regulamentului privind organizarea concursurilor pentru numirea inspectorilor judiciari.

Curtea de Apel București – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal judecă, luni, cererea de suspendare a executării unei hotărâri a planului CSM din 25 mai 2017 privind modificarea Regulamentului de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de inspectori judiciari.

Concret, în 25 mai 2017, Plenul CSM a emis Hotărârea 633 prin care a modificat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru numirea în funcție a inspectorilor judiciari, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM 801/2012. Potrivit articolului 2, alineat 1, „concursul pentru numirea în funcția de inspector judiciar se organizează, ori de câte ori este necesar, de către Inspecția Judiciară”. Prin Hotărârea 633/25.05.2017, această prevedere s-a modificat în sensul că doar Consiliul Superior al Magistraturii organizează, prin Institutul Național al Magistraturii, concursurile pentru ocuparea funcției de inspector judiciar.

Andrei Tudor