3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 4:56
No menu items!

PREMIERĂ. Gala Filmului Polițist Românesc, organizată de Ministerul de Interne

spot_img

Gala filmului politist romanescMinisterul Afacerilor Interne organizează, în premieră, în perioada 23 martie – 1 iunie 2013, prin intermediul Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice, Gala Filmului Poliţist Românesc, un eveniment major atât pentru cinematografia românească, dar și pentru Poliția Română, care sărbătorește, pe 25 martie, 191 de ani de existență. De altfel, acesta este și motivul pentru care gala este organizată în această perioadă. Sursa Zilei este unul dintre susținătorii și partenerii media ai Galei Filmului Polițist Românesc.

Direcția de Informare și Relații Publice va difuza în timpul galei, gratuit, filme românești care au ca subiect activitatea polițiștilor, respectiv foștilor milițieni. În fiecare zi de sâmbătă, începând din 23 martie, de la ora 17, va rula câte o producție cinematografică, precedată de scurte producţii proprii ale Centrului Multimedia din cadrul MAI, în sala Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Aici va avea loc și deschiderea oficială a galei, vineri, 22 martie, când vor fi prezenți actori de calibru care au jucat în filme polițiste, reprezentanți ai MAI, susținătorii și partenerii media ai evenimentului.

Totodată, vor fi prezentate şi premiate cele mai bune materiale TV (emisiuni, reportaje, documentare, seriale etc.) referitoare la problematica specifică Ministerului Afacerilor Interne sau la activitatea angajaţilor – poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră etc.  În această secţiune pot fi înscrise şi materiale TV de investigaţii judiciare.

Calendarul de difuzare al filmelor:

22 martie – CU MÂINILE CURATE, 1972, regia Sergiu Nicolaescu

23 martie – RECONSTITUIREA, 1969, regia Lucian Pintilie

30 martie – BD – ÎN ACŢIUNE, 1970, regia Mircea Drăgan

6 aprilie – ULTIMUL CARTUŞ, 1973, regia Sergiu Nicolaescu

13 aprilie – OUL DE CUC, 2010, regia Ioan Cărmăzan

20 aprilie – BD – ÎN ALERTĂ, 1970, regia Mircea Drăgan

27 aprilie – POLIŢIST, ADJECTIV, 2009, regia Corneliu Porumboiu

11 mai – UN COMISAR ACUZĂ, 1974, regia Sergiu Nicolaescu

18 mai – BD – LA MUNTE ŞI LA MARE, 1971, regia Mircea Drăgan

25 mai – REVANŞA, 1978, regia Sergiu Nicolaescu

1 iunie – ACŢIUNEA ZUZUC, 1983, regia Gheorghe Naghi

Sursa Zilei
partener media al Galei Filmului Polițist Românesc