38.7 C
București
joi, 5 august 2021 - 17:29

Premieră. DNA cere CSM revocarea unui procuror

spot_img

Codruta KovesiPentru prima dată în justiția română, DNA cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) revocarea unui procuror din subordine. Șefa DNA, Laura Codruța Kövesi, a cerut, la data de 19 august 2013, Secției pentru procurori a CSM, aviz pentru revocarea din funcția de procuror din cadrul DNA a Cristinei Anghel Dobrescu, de la Serviciul Teritorial Brașov.

Motivul acestei solicitări fără precedent este că aceasta și-a exercitat necorespunzător atribuțiile specifice funcției, rezultând din efectuarea defectuoasă a urmăririi penale într-un dosar repartizat, în care nu a luat cu celeritate măsurile necesare pentru descoperirea și strângerea probelor. De asemenea au rezultat deficiențe în conducerea activității desfășurate de ofițerii de poliție judiciară delegați în cauză.

Cristina Anghel Dobrescu a fost numită în cadrul Serviciul Teritorial Brașov al DNA la data de 3 mai 2004.

Cristina Dobrescu a făcut front comun, în 2007, cu fostul său șef de atunci, Valentin Șelaru (acum judecător la Înalta Curte, după ce a fost șeful Urmăririi Penale din Parchetul General), actualul său șef, Marius Sulu, dar și cu mulți procurori din țară, în apărarea lui Doru Țuluș, fost șef de secție în DNA, în vremea lui Daniel Morar. Procurorii cereau CSM să nu răspundă solicitării formulate de ministrul de atunci, Tudor Chiuariu, de revocare din funcție a lui Doru Țuluș.

Andrei Tudor