3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:54
No menu items!

Pregătiri pentru funeraliile lui Margaret Thatcher

spot_img

Pregătiri pentru funeraliile lui Margaret Thatcher

Londra se pregăteşte pentru funeraliile lui Margaret Thatcher.

Singura femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii – supranumită Doamna de Fier – și-a planificat în detaliu ceremonia pentru ultimul drum. Ea a solicitat ca in timpul slujbei, să fie cântate melodiile ei patriotice și religioase preferate.

Străzile au fost închise, iar procesiunea funebră a refăcut traseul care va fi parcurs peste două zile. Procesiunea funerară va trece pe lângă anumite puncte cheie din Londra, locuri importante din viața ei, începând cu Palatul Westminster.

Margaret Thatcher va beneficia de funeralii publice cu onoruri militare, ale căror costuri ar putea atinge suma de 10 milioane de lire sterline.

Acest eveniment a angrenat măsuri de securitate impresionante. Mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru ceremonie.Pe toate acoperişurile vor fi plasaţi lunetişti, iar sute de agenţi în civil se vor infiltra în mulţime.

Zeci de șefi de state și de guverne sunt așteptați la funeraliile lui Margaret Thatcher. Toţi foştii premieri britanici au fost invitaţi la ceremonie.  Regina Elisabeta a II-a a va  asista la funeralii, împreună cu prinţul consort Philip.

C.I.