12.3 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:04

Prefectura schimbă foaia, după a doua zi consecutivă cu aproape 2000 de noi cazuri covid în București

spot_img

Controale intense și noi reguli privind prevenirea răspândirii covid, în marile magazine, piețele și saloanele din Capitală,  în contextul în care atât marți, cât și miercuri au fost raportate câte 1.946 de cazuri noi de COVID-19. Prefectura Capitalei a anunțat că vineri prefectul Traian Berbeceanu și primarul general Nicușor Dan se vor întâlni cu reprezentanţii mallurilor și supermarketurilor.

 
Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020. Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică”, precizează Prefectura Capitalei.
 
Prefectura anunță controale intensificate privind respectarea regulilor de decalare a programului angajaţilor.
 
“La nivelul grupului de lucru constituit, s-a apreciat că respectarea cu stricteţe a normelor deja aflate în vigoare poate să ajute la evitarea adoptării de noi restricţii mai severe”, a mai transmis Prefectura.
 
Alte aproape 1.950 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate miercuri, pentru a doua zi la rând, în București. Conform datelor transmise de Grupul de comunicare strategică, rata de infectare cu noul coronavirus în București este în creștere, ajungând miercuri la 6,77 de cazuri la mia de locuitori față de 6,56 cu o zi în urmă.
 
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat miercuri dimineață că în acest moment nu se pune problema instituirii carantinei în București, fiind nevoie de respectarea regulilor care au fost impuse pentru combaterea pandemiei.
 
​​Primarul General, Nicușor Dan, a declarat, marți seară, că Bucureștiul nu intră în carantină. “Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem acolo. Indicatorul este undeva în jur de 6 și nu se impune în acest moment carantinarea”, a spus Nicușor Dan.
Vlad Voiculescu a afirmat cu o zi în urmă că va discuta cu Dan despre posibila intrare în carantină a Bucureștiului.