10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 9:10

Prefectul județului Suceava, urmărit penal pentru abuz în serviciu

spot_img

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri dimineaţă, la Prefectura Suceava şi la Primăria Brodina, într-un dosar privind infracţiuni de serviciu şi de fals, comise în perioada 2012 – 2014

suceava mascati p

În acest dosar sunt urmăriți penal atât prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, cât și primarul localității Brodina, Vasile Melen. Cei doi vor fi audiați după finalizarea perchezițiilor.

Procurorii verifică modul în care au fost folosiţi banii pentru reconstrucţia caselor din comuna Brodina distruse în urma inundaţiilor din anul 2010.

În urmă cu o lună, pe 20 ianuarie, procurorii DNA au făcut percheziţii la Prefectura Suceava, respectiv în biroul prefectului judeţului, Florin Sinescu, şi la Primăria Brodina, anchetatorii ridicând atunci o serie de documente.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate, şi nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale.

S.M.