20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 22:55
No menu items!

Prefectul judeţului Brăila a cerut să fie eliberat din funcţie, după ce a fost amenințat cu demiterea

spot_img

Gheorghi Obreja

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, care a fost înzăpezit două zile în localitatea Gemenele, în timp ce în judeţ erau izolate zeci de sate din cauza viscolului şi zăpezii, şi-a dat, vineri, demisia din funcţie, în zonă aflându-se ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Potrivit subprefectului de Brăila, Ionut Cătălin Grosu, prefectul Gheorghi Obreja şi-a dat demisia vineri, după ce, împreună cu ministrul Dușa, acesta ar fi participat la Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

Grosu a adăugat că, personal, nu intenţionează să îşi dea şi el demisia din funcţie, cu atât mai mult cu cât lui nu i s-a reproşat nimic în ceea ce priveşte modul în care s-a intervenit în judeţ pentru deszăpezire.

Subprefectul de Brăila, Ionuţ Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul judeţului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Totodată, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seară, după ce subprefectul judeţului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competenţă, acestea vor fi înlocuite.

Ulterior, ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că îi va propune premierului Victor Ponta şi ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcţie a doi prefecţi şi a unui subprefect, pentru deficienţe în operaţiunile de deszăpezire, spunând că este nemulţumit de prefectul din Brăila, care „s-a lăsat înzăpezit”.

D.M.