2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:53
No menu items!

Prefectul de Neamț anunță că secția ATI care a ars va fi mutată din nou în același spital

spot_img

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, care a ars sâmbătă într-un incendiu, ar putea fi relocată la etajul 4 al spitalului, în locul de secției de Obstetrică, a anunțat marți prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Potrivit prefectului de Neamț, mutarea secției ATI la etajul 4 s-ar putea face „foarte repede”, conform Mediafax. Conform primelor cercetări de la fața locului, se pare că tocmai prima mutare a secției de la etajul 3 la 2 ar fi cauzat incendiul tragic.

„A doua variantă, spre care tindem să optăm, este relocarea la etajul 4, la secția de Obstetrică. Acolo putem asigura 9 paturi de terapie intensivă, salonul de Obstetrică arată foarte bine, cu toată aparatura disponibilă, cu tot ce înseamnă echipamente electrice, de oxigen, circuit medical. Acolo am putea să ne mutăm foarte repede. Mutarea secției ATI la salonul de Obstetrică presupune ca managementul spitalului să facă astăzi o ședință, cu aprobarea Consiliului de Administrație, pentru a muta Obstetrica la etajul 5 și a reloca Terapia Intensivă la etajul 4 și acolo am asigura 9 paturi în regim de urgență, imediat”, a spus prefectul.

Acesta a precizat că în 30 de zile secția ar fi putea fi reamenajată la etajul 2.

„La etajul 2 este o capacitate de aproximativ 600 de metri pătrați suprafața totală, din care aproximativ 400-450 de metri pătrați suprafață utilă, și aici cu mici lucrari care trebuie finalizate în 30 de zile s-ar putea deschide sectia de Terapie Intensivă. Am avea o capacitate de 15, poate chiar 17 paturi”, a mai spus George Lazăr.

Prefectul a anunțat că se fac verificări ample din partea ISU și EON „pentru a ne asigura că nu există riscuri în viitor”.