1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:51
No menu items!

Prefectul de Ilfov, Adrian Petcu, a împiedicat abuziv constituirea Consiliului Județean. VIDEO

spot_img

Consiliul Județean Ilfov și-a ales președintele după lupte acerbe purtate între liberali și social-democrați, aceștia din urmă fiind sprijiniți, s-ar putea spune în afara legii, de prefectul Adrian Petcu, care chiar i-ar fi ordonat președintelui de ședință să nu semneze documentul de validare a componenței CJ.

După două ședințe de constituire eșuate, în cea de-a treia, ținută, joi, la sediul Prefecturii Ilfov, liberalii, conduși de Marian Petrache, ales președintele Consiliului Județean, au fost nevoiți să facă față unei rezistențe extreme a social-democraților, conduși de decanul lor de vârsă, Victor Neagu, ca președinte al comisiei de validare, sprijinit fățiș de prefectul Adrian Petcu, numit de Guvernul Ponta.

O filmare a Digi 24 arată cum Victor Neagu căuta tot felul de pretexte pentru a nu valida constituirea Consiliului Județean Ilfov. Mai grav, în acest joc a intrat și prefectul Adrian Petcu, deși ar fi trebuit să fie echidistant. În înregistrarea video prezentată de Digi 24, într-un dintre pauzele ședinței, Victor Neagu îi spunea secretarei că prefectul i-a ordonat să nu semneze documentul de validare.

Victor Neagu: Probabil că dânsei i-a spus Pandele că, gata câştigăm. Ce dracu să câştigăm, nu vedeţi? Acum realitatea e că practic vorbim numai ca să facem gălăgie, dar doamnă, hai să fim realişti. Au unul în plus, au asul în mână. Prefectul a spus: Domnule, nu semna! Ca să obţineţi amânare, să puteţi face ceva. Dacă tâmpitul ăla a venit de la …

Consilier: Până când?

Victor Neagu: Până cedează nervii lor. Dacă noi plecăm, ăştia imediat se validează”.

Dacă se dovedește că ceea ce a relatat Victor Neagu „între patru ochi” este adevărat, prefectul Adrian Petcu ar putea fi acuzat de abuz în serviciu.

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Abuzul în serviciu – Art. 297

Valeriu Motoc