23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:50
No menu items!

Prefectul de Constanţa a demisionat din funcţie

spot_img

prefect constanta

Prefectul de Constanţa, Eugen Bola, a anunţat, vineri, că demisionează din funcţie, anunţul fiind făcut în timpul vizitei făcute de vicepremierul Liviu Dragnea în judeţ, care s-a declarat nemulţumit de modul în care au acţionat autorităţile judeţene în perioada codului roşu.

Prefectul şi-a anunţat demisia în şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, la care participă şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers, vineri, la Constanţa, pentru a discuta cu prefectul Eugen Bola despre modul în care acesta a gestionat situaţia din judeţ în timpul ninsorilor şi viscolului de zilele trecute, dar şi pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare.

„Voi avea o discuţie cu domnul prefect între patru ochi, eu nu am venit să demit, pentru că nu demit eu. Un prefect nu poate fi demis decât de Guvern. O să am o discuţie cu dumnealui, după ce vorbesc cu el vă garantez că vă spun absolut tot”, a declarat Dragnea la intrarea în sediul Prefecturii Constanţa.

Întrebat de jurnalişti dacă este nemulţumit de modul în care prefectul judeţului, Eugen Bola, a gestionat situaţia pe timpul codului roşu de ninsori, Dragnea a răspuns afirmativ.

Tot vineri şi-a anunţat demisia din funcţie şi prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, care a fost înzăpezit două zile în localitatea Gemenele, în timp ce în judeţ erau izolate zeci de sate din cauza viscolului şi zăpezii.

De asemenea, miercuri a fost eliberat din funcţie prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, în urma unei vizite făcute de Dragnea şi Duşa în judeţ, când prefectul nu a ştiut care erau cele cinci localităţi izolate.

 D.M.