15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:30

Prefectul de Argeş şi ministrul Sănătăţii cer demisii de onoare la Argeş, în cazul bebeluşilor

Prefectul județului Argeș şi ministrul Sănătăţii cer demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică Argeș și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești, pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a declarat că 32 de copii cu scaune diareice sunt internați în spitalele din județ, din care 28 la Spitalul de Pediatrie Pitești. Prefectul a precizat că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

Potrivit autorităţilor, copiii internați în spitalele din județ se încadrează, ca număr și ca simptomatologie, în media de internări pentru această perioadă a anului. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a fost joi dimineață la Spitalul “Marie Curie” pentru a vedea starea copiilor internaţi cu sindrom hemolitic uremic. Ministrul reproșează reprezentanţilor din Argeş că nu au raportat imediat la București existența unui nou caz foarte grav. 

Medicii din Piteşti se apără şi susţin că Direcția de Sănătate Publică a fost informată. ei ameninţă cu proteste în cazul unor demiteri.

M.N.