Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru: “Eu am aprobat un ordin. Nu confirm cele două ore vehiculate în spațiul public pentru aprobare”

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, că nu ştie dacă ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost falsificat pentru că nu a văzut documentele după ce au plecat de la ea. Ea a refuzat să spună ora exactă la care a aprobat ordinul, din cauza anchetei Parchetului.

“Nu am văzut documentele ulterior după ce au plecat din faţa mea, nu vă pot spune dacă au fost falsificate. Nu ştiu dacă unii mint, unii probabil au vrut să schimbe adevărul şi alţii au fost dezinformaţi pentru că în tot lanţul acesta sunt şi oameni nevinovaţi care au luat de bun ceea ce le-au spus alţii”, a declarat Speranţa Cliseru, după audierea din Comisia de Apărare din Senat.

Întrebată dacă a aprobat ordinul ulterior acţiunii de evacuare a Pieţei, Speranţa Cliseru a refuzat să răspundă, motivând că este o anchetă în desfăşurare a Parchetului General şi că nu poate da detalii despre ora exactă la care l-a aprobat.

“A dat deja Parchetul comunicat, ce vreţi să vă mai spun? Nu am cum să vă spun acum (ora exactă la care a aprobat ordinul -n.r.), înţelegeţi că e o anchetă. O să anunţe Parchetul. Eu nu am cum să vă spun. Nu am semnat ordinul secretarului, ce e asta? Dumnealui nici nu are atribuţii pe ordine publică. Nu am cum să vă spun (dacă a aprobat la îndemnul secretarului de stat din MAI -n.r.), o să lămurească foarte curând Parchetul”,a declarat Cliseru.

Pe de altă parte, în Comisia de Apărare, prefectul Capitalei a precizat că nu confirmă cele două ore vehiculate deja în spațiul public pentru aprobarea ordinului. 

Prefectul a declarat că nu a primit ameninţări, dar că se simte ameninţată. “Normal că m-am simţit ameninţată. Mă simt ameninţată în continuare, dar nu pot să vă spun că mă simt ameninţată pentru ce am făcut. Îmi asum ceea ce am făcut. Am respectat legea, lucrurile se vor lămuri, veţi afla implicarea fiecărei persoane”, a completat Cliseru.

În timpul audierilor, prefectul Capitalei a reiterat ideea potrivit căreia nu ea a semnat ordinul de evacuare, ci doar a aprobat unul semnat deja, menţionând că de coordonarea misiunii s-a ocupat maiorul Laurenţiu Cazan, actualmente şeful Jandarmeriei Capitalei.

“Eu nu am semnat un ordin, am aprobat unul semnat deja. Coordonatorul acţiunii a fost Laureznţiu Cazan”, a declarat Speranţa Cliseru, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat.

Prefectul Capitalei a mai precizat că nu face parte din niciun joc politic.

“Îmi respect toate atribuţiile, nu am participat şi nu voi participa la niciun fel de jocuri politice. Nu confirm cele două ore făcute publice cu privre la ordin”, a mai spus aceasta.

R.D.

foto: news.ro

NICIUN COMENTARIU