10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 13:44

Prefectul Capitalei ia noi măsuri: program decalat pentru toți angajații, controale în piețe, mai multe mijloace de transport

spot_img

Noul prefect al Capitalei, Alexandra Văcaru, a anunţat sâmbătă, noi măsuri în condiţiile creşterii ratei de infectare la 12,65 la mia de locuitori în București.

Prima măsură, care trebuie luată de toți angajatorii, indiferent dacă sunt instituții de stat sau firme particulare, dacă au mai mult de 50 de angajați, să organizeze programul de lucru în ture. astfel încât să nu se creeeze aglomerație în mijloacele de transport. În completare, Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat deja suplimentarea numărului de maşini, mai ales dimineața și după-amiaza.

De asemenea, s-a dispus intensificarea controalelor în pieţe, târguri și mall-uri, de către Jandarmerie şi Poliţie.

O altă măsură dispusă este aceea ca numărul persoanelor care participă la programe de instruire şi workshopuri, la 250 – in interior, şi 300 – în exterior.

Sâmbătă s-a desfăşurat şedinţa CMBSU în sistem videoconferinţă, cu privire la aplicarea măsurilor prevăzute în HG 1090/07.10.2021 privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 10 octombrie 2021.

Emanuel Stan