Prefectul Capitalei, despre secretarul de stat în MAI, anchetat de procurori: “Nici măcar nu are atribuții pe ordine publică”

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a declarat, marți, la audierea din Comisia de Apărare a Senatului privind mitingul din 10 august, că nu a aprobat intervenția jandarmilor la protest la ordinul lui Mihai Chirică, secretar de stat în MAI pus sub acuzare de procurori, menționând că acesta nici măcar nu are atribuții pe ordine publică.

“Nu am semnat la ordinului secretatului de stat, dumnealui nici măcar nu are atribuții pe ordine publică. (..),Sunt convinsa că lucrurile se vor lămuri și veți afla implicarea fiecărei persoane, dacă a fost în virtutea atribuțiilor de serviciu sau nu. Nu am văzut documentele ulterior, după ce au plecat din fața mea, nu pot să vă spun ce scria acolo, nu stiu dacă au fost falsificate. Nu știu daca unii mint, alții probabil au vrut să schimbe adevarul și altii probabil că au fost dezinformați. Nu cred că toată lumea e într-un complot”, a declarat Speranța Cliseru, după audiere. 

În Comisia de Apărare, prefectul Capitalei a precizat că nu au existat presiuni asupra sa de a semna un ordin. “Nu m-a obligat nimeni să semnez. Între timp, s-a lamurit și conducerea MAI, s-au lămurit și colegii, s-au lămurit și procurorii cum s-a acționat. Eu nu fac jocuri politice, spun întotdeauna adevărul.”, a spus prefectul Capitalei. 

R.D.

foto:stirileprotv.ro

NICIUN COMENTARIU