27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:54
No menu items!

Prefectul Capitalei, despre accesul în cluburi cu dovada vaccinării: Poliția să verifice!

spot_img

După un an de restricții, de marți, 1 Iunie, ar trebui să începem să ne întoarcem la viaţa normală. Cu multe condiţii, însă, şi cu mai multe drepturi pentru vaccinaţi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat la Antena 3 cum se vor aplica noile măsuri în vigoare de marți. 

„Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovada vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a explicat prefectul Capitalei.