16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:50
No menu items!

Prefectul Capitalei cere în instanță anularea deciziilor primarului sectorului 1. Clotilde Armand îl combate pe Facebook

spot_img

Prefectul Capitalei Toni Greblă a anunțat, luni, că a sesizat instanţa de judecată și a cerut anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%. În replică, Clotilde Armand a postat pe contul său de Facebook un document despre care spune că demonstrează faptul că nu a încălcat legea. 

Astfel, Prefectura Capitalei arată, într-un comunicat de presă, Prefectul Municipiului Bucureşti a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%.

Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat şi având în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea dispoziţiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 şi 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale, se precizează în comunicat.

Efectele dispoziţiilor sus-menţionate sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, mai arată Prefectura Bucureşti.

În replică, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat un mesaj și un document pe Facebook, despre care spune că demonstrează faptul că nu a încălcat legea când s-a pus manager într-un proiect și și-a acordat indemnizație.

”A ieşit prefectul PSD să-şi conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Unde aţi mai pomenit aşa ceva?! Bun. Hai să prezentăm nişte fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili”, afirmă Clotilde Armand. 
 
Ea prezintă ”un document pentru a spulbera toate acuzaţiile nefondate pe care le-a auzit în ultimele zile despre ea, făcute de diverşi actori politici”.
 
Potrivit lui Clotilde Armand, este vorba despre Dispoziţia 715/18 februarie 2022 prin care preia direct coordonarea proiectului de prevenire a corupţiei în Primăria Sectorului 1 şi care a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei.
 
”Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene şi nu a contestat dispoziţia în instanţă. “La data examinării legalităţii, nu au fost reţinute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanţa de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituţiei Prefectului”, afirmă Clotilde Armand. 
 
”Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le deţin şi cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărţuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL şi PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite şi a instituţiilor publice pe care le controleză. Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali şi social-democraţi, vă anunţ că nu voi ceda acestor presiuni şi voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupţia din administraţia locală a Sectorului 1”, spune Clotilde Armand. 
 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a afirmat că sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI arată că ”primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3500 euro în 5 luni”.. ”Nimic mai fals”, precizează ea, adăugând că asta ar înseamna că ”toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese”.

Ea a anunţat că depune plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar şi acuză faptul că un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vrea să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1.

Raluca Dan