23.2 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 13:00

Prefecții și subprefecții demiși de Florin Cîțu: ”Depunerea moțiunii de cenzură o susținem pe deplin”

spot_img

Prefecții și subprefecții USR PLUS, demiși joi de Florin Cîțu, îl acuză pe șeful Guvernului că ”nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie”.

Cei 14 prefecți și 28 de subprefecți susțin că moțiunea de cenzură este singura soluție pe care o au în acest moment pentru a depăși cât mai repede această criză politică.

„Ceea ce traversăm astăzi, cu consecințe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci și riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Gestul premierului de ne elibera din funcții fără explicații sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanțelor noastre ca prefecți ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi și aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier.

Comportamentul iresponsabil al premierului ne-a sudat, însă, și mai tare echipa, iar depunerea moțiunii de cenzură împotriva sa o susținem pe deplin pentru că este singura soluție pe care o avem în acest moment pentru a depăși cât mai repede această criză politică”, se arată în scrisoare.

Prefecții și subprefecții au fost destituiți din funcție în ședința de Guvern de joi. Este vorba despre 14 prefecți, inclusiv cel al Capitalei, precum și 28 de subprefecți.

Potrivit legii, prefecții și subprefecții sunt numiți politic.

                                                                                                                Adina Silav

14 prefecți și 28 de subprefecți USR PLUS, inclusiv prefectul Capitalei, au fost demiși în ședința de Guvern. Cine va fi în locul lor