6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 21:45
No menu items!

Predoiu, pus la zid de CSM. Aviz negativ pentru reintroducerea SRI în anchetele penale

spot_img

Plenul CSM a avizat negativ, cu 11 voturi la 6, propunerea legislativă a ministrului Cătălin Predoiu, prin care se încearcă reintroducerea SRI în anchetele penale. Avizul este consultativ.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută la Senat, care este cameră decizională, după ce deputații au modificat legea.

Propunerea a fost avizată negativ de Consiliul Legislativ, care consideră că nu sunt suficiente doar intervenţii asupra Legii 51 / 1991, ci este necesară amendarea mai multor acte incidente, iar în Consiliul Economic şi Social, a fost paritate.

Luni, 14 decembrie, Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) au avertizat că punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale nu poate fi utilizată ca pretext al încălcării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să aibă în vedere faptul că imixtiunea serviciilor de informaţii în actul de justiţie subminează independenţa justiţiei şi, în consecinţă, desconsideră drepturile cetăţenilor.