6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 0:20

Predoiu: Guvernul Orban nu va abroga recursul compensatoriu

spot_img

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi într-o conferință de presă că guvernul nu va abroga legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR.

Predoiu a susținut că sunt trei motive pentru care legea recursului compensatoriu nu poate fi abrogată: vor urma condamnări de la CEDO, nu pot fi construite rapid pentenciare, iar legea penală mai favorabilă li se va aplica în continuare infractorilor.

În schimb, ministrul s-a declarat “indignat și răvășit” de toate aceste infracțiuni din ultima vreme, infracțiuni cu violență asupra minorilor, femeilor, astfel că a cerut ministerului Public “să pună mai serios mâna pe treabă”.

El a mai declarat că solicită Ministerului Public o ripostă “fermă” în faţa “îndrăznelii în creştere a infractorilor”, precizând că aşteaptă rezultate din partea procurorilor.

“Vedem cu ochiul liber cum proliferează infracţiuni cu violenţă. Prin faptele lor, infractorii dau semne clare că nu mai au frică de lege şi de oamenii legii. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor – interlopii, traficanţii, proxeneţii, corupţii, organizaţi în grup sau individual să fie din nou confruntaţi energic, loviţi devastator, descurajaţi, anihilaţi judiciar”, a mai afirmat Predoiu în conferinţa de presă la sediul ministerului.