17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 11:29
No menu items!

Predoiu, despre accidentul de la 2 Mai: “Neglijenţă în serviciu. Abuz, pe alocuri (….) Acolo pur şi simplu a fost o delăsare”

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că, în cazul accidentului de la 2 Mai, se poate vorbi de neglijenţă, chiar abuz pe alocuri, dar în niciun caz despre corupție. Predoiu a menționat că nu are informații despre ce se vehiculează în presă privind intervențiile și telefoanele date pentru mușamalizarea cazului.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, duminică, la Prima News, de ce poliţiştii l-au lăsat să plece pe şoferul care era drogat.

“Neglijenţă în serviciu. Abuz, pe alocuri”,  a afirmat Predoiu.

Întrebat dacă a fost vorba şi de corupţie, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: “Nu, nu am date că a fost corupţie, neglijenţă clar. S-a vorbit de telefoane, de intervenţie, dar nu am nici un capăt de informaţie oficială în acest sens şi nici neoficială.  Am fost în Constanţa. Dar cred clar că a fost cel puţin cu o zi înainte de accident, acolo mi se pare flagrant, a fost chiar de şeful Poliţiei Rutiere. Acolo pur şi simplu a fost o delăsare”.

La ipoteza lansată de moderator că poliţişti ar fi cunoscut maşina condusă de tânărul care a provocat accidentul şi au decis că mai bine nu intervin, Predoiu a explicat:

“Asta nu am cum să ştiu, dar telefon, informaţii, contact, eu nu am fost informat oficial despre aşa ceva”.

El s-a referit şi la reorganizarea Poliţiei Judeţene Constanţa.

El a explicat şi care sunt problemele identificate până în prezent.

“Cauza este structura neadecvată, gândită cu zeci de ani în urmă, cu o schemă incompletă. Sunt pe schemă 1519 poliţişti, sunt 300 lipsă, pe toate structurile şi care e clar ineficientă.  Gândiţi-vă că acolo avem două porturi, avem centrala nucleară, avem graniţă, avem două poduri strategice pentru România, nu mai spun de Kogălniceanu. E un judeţ cu toate tipurile de infracţionalitate, de la crimă organizată, evaziune fiscală, contrabandă, trafic de droguri, furt, care prezintă o provocare deosebită. Dacă vom reuşi acolo, în Constanţa, atunci vom reuşi în toată ţara”, a adăugat Predoiu.

Întrebat ce subliniază raportul preliminar, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: “Spre exemplu, subliniază suprapuneri de competenţe între diverse entităţi. Fac acelaşi lucru. Şi ştiţi ce înseamnă când doi sunt puşi să facă acelaşi lucru? Nu-l mai face niciunul. E ca la tenis, la dublu, când vine mingea între jucători şi fiecare crede că o loveşte celălalt şi mingea trece. Necorelarea structurii competenţelor cu amploarea fenomenului, lipsă de resurse, alocare disproporţionată de resursă, o problemă de motivare, mai ales pentru tinerii poliţişti”.

D.Constantin