25.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 21:02
No menu items!

Preda: Există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane

spot_img

Cristian Preda nu se sfieşte să critice, alături de mai marii democrat- liberali, felul în care USL a ales să îşi lanseze candidaţii pentru alegerile din toamnă.


„La USL există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane! Poţi să fii prieten cu Angela Merkel sau poţi să fii prieten cu Becali”, susţine Preda, adăugând că acelaşi tip de manifestaţie folosea şi Ceauşescu. „A folosit-o şi Nicolae Ceauşescu. E o alegere a adversarilor noştri politici. Eu sper ca dincolo de ceea ce ne separă, să găsim resurse pentru o soluţie de consens”, spune liderul PDL.  Făcând o paralelă între mitingul USL şi Congresul PPE, Preda subliniază.

“Fiecare alege: poţi să fii prieten cu Angela Merkel şi responsabilii politici sau poţi să fii prieten cu Becali. Poţi să mergi într-o sală de conferinţe, unde se pronunţă cei care decid astăzi în Europa şi poţi să mergi pe stadion, să-l vezi pe Becali la braţ cu Verhofstadt (Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European-n.r.). Fiecare are alegerea, suntem într-o societate democratică, în care alegerea este individuală şi în care fiecare dintre noi este responsabil pentru opţiunea făcută”.

De asemenea, liderul PDL e de părere că avem mai mare nevoie în acest moment de contactul şi colaborarea cu liderii politici europeni. Becali e o absenţă în Parlamentul European şi nu cred că trebuie reinventat fie şi sub forma unei adunări pe stadion. Pe un stadion, care vai, ne-a adus aseară o amară înfrângere şi la fotbal! (1-4 împotriva Olandei, în preliminariile CM din 2014-n.r.)”, precizează Preda.