12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:42

Precedent în Justiție. Un medic nu mai are voie să profeseze timp de 5 ani

spot_img

Un medic din Turda şi-a pierdut dreptul de a profesa pentru următorii cinci ani, după ce i-a administrat unei gravide un medicament neautorizat în România.

Medicul a declarat, în apărarea sa, că a vrut de fapt să-i provoace femeii nașterea, pentru că era în 41 de săptămâni. Copilul a rămas însă cu un handicap grav.

Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Medicamentul administrat, Cytotec, nu este autorizat în România, fusese procurat clandestin şi nu este destinat folosirii la declanşarea naşterii, a stabilit expertiza cerută de instanță. În plus, doctorul “nu a asigurat la naştere prezenţa medicului şi asistentei de gardă din secţia neonatologie a spitalului”, iar femeia nu a fost informată corect și complet asupra riscurilor. Magistrații au apreciat că dacă mama ar fi știut despre riscuri, ar fi putut refuza medicamentul și ar fi optat pentru cezariană.

Potrivit avocatului Dan Dorin Tataru, citat de  avocatura.com, cel care a reprezentat-o pe femeie în instanţă, este vorba despre primul medic condamnat “pentru infracţiuni în legătură cu serviciul, în ultimii 25 de ani”.

S.Marinescu