6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:41

Prea mult Paracetamol ucide. Un bărbat din Botoșani a murit după ce s-a tratat acasă de Covid-19

Un bărbat din Botoșani bolnav de Covid-19 a murit după ce a preferat să se trateze singur acasă cu Paracetamol. A luat însă atât de mult pastile – câte 2 la 4 ore – încât ficatul i-a cedat și a decedat la spital.

Bărbatul a murit la spital la sfârșitul săptămânii trecută din cauza unui stop cardiorespirator, după ce a suferit o insuficiență de organe în urma intoxicației cu banalul Paracetamol, scrie “Monitorul de Botoșani”.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, starea acestuia a continuat să se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe și a intrat în stop cardio-respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima și a fost declarat decesul.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, ceea ce i-a afectat ficatul.

Medicii avertizează din nou că tot mai mulți pacienți cu Covid-19 ajung la spital în stare foarte gravă, după ce preferă să se trateze acasă cu medicamente luate fără acordul medicului.