15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:35

Președintele PDL Timiș și alți doi deputați PDL sunt audiați la DNA. UP DATE

spot_img

Deputații PDL Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu, dar și președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, sunt audiați, vineri, la Direcția Națională Anticorupție Timișoara

alin popoviciu

UP DATE.DNA a început urmărirea penală pe numele lui Alin Popoviciu, Constantin Ostaficiuc și Cornel Sămărtinean pentru abuz în serviciu și instigare.

Suspecții SĂMĂRTINEAN CORNEL MIRCEA și MEZIN MARIUS FLORIN au participat la luarea deciziei și apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spații aflate în incinta aeroportului.  Societatea comercială favorizată era controlată, în fapt, de către suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin, persoane cu care Sămărtinean Cornel Mircea s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecți.  Concret, suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin, în scopul obținerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director al A.I.T. să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta aeroportului.

comunicat DNA

Procurorii mai spun că prin licitațiile din datele de 27.10.2010 și 03.11.2010, care au fost denaturate, în sensul asigurării adjudecării contractelor de închiriere de către firma controlată de suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin, ceilalți chiriași din incinta aeroportului au renunțat la spații. Prejudiciul adus aeroportului este de aproximativ 240.000 de lei.

Presa a menționat, în ultima săptămână, audierile care se fac într-o cauză ce privește închirierea spațiilor comerciale de pe Aeroportul Internațional Traian Vuia. Ziariștii susțin că fosta conducere a aeroportului, numită de Constantin Ostaficiuc a aprobat închirierea spațiilor către o firmă controlată de o rudă a lui Alin Popoviciu. Prețurile ar fi fost de câteva ori mai mici decât chiriile anterioare, iar potrivit presslert.ro, s-a falsificat și contractul de închiriere, prelungindu-se cu doi ani. Un control al Curții de Conturi a sesizat procurorilor toate aceste ilegalități.

S.M.