19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:41

Președintele Partidului Verde Bihor a luat bani de la Forța Civică pentru cedarea unor locuri la alegeri

spot_img

Preşedintele Partidului Verde Bihor, Mihaela Bodonea, arestată preventiv după ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formaţiuni 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere din secţii de votare la europarlamentare, a fost trimisă în judecată

bodonea-mihaela

DNA Oradea susține că preşedintelui filialei judeţene a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, și-a folosit influenţa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, ea ar fi pretins de la mandatarul filialei Bihor a Forţei Civice 11.010 de euro, din care a luat 6.500 de euro, ca să cedeze jumătate din cele 650 de locuri în secţiile de votare din judeţul Bihor, câte au revenit Partidului Verde pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Fiind interesați de toate cele 651 de locuri la care partidul inculpatei avea dreptul, în comisiile secțiilor de votare, martorul denunțător i-a oferit inculpatei BODONEA MIHAELA suma de 150 de lei/loc, care a și acceptat oferta, comunicându-i totodată că va face demersuri astfel încât, partidului reprezentat de martor, să-i fie distribuite minim 50% din locuri în comisiile secțiilor de votare, respectiv minim 325 de locuri. Listele privind compunerea comisiilor fiecărei secții de votare, urmau a fi depuse la Biroul Electoral Județean până în ziua de duminică, 18 mai 2014. În data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denunțător suma de 6.500 euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secții de votare de pe raza județului Bihor. De asemenea, cu aceeași ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, diferența până la 325 de locuri (50% din locuri) în comisiile de supraveghere a secțiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

comunicat DNA

Procesul va fi judecat de magistrații Tribunalului Bihor.

S.M.