8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:59

Președintele Klaus Iohannis, declarații de presă la ora 13. UPDATE Șeful statului îi cere demisia lui Ponta

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a anunțat o conferință de presă pentru ora 13, la scurt timp după ce premierul Victor Ponta a ieșit de la DNA

Iohannis cotroceni

UPDATE.

Azi, DNA a comunicat public ca premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, e o situație imposibilă pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum e o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie le-am comunicat premierului într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute.

declarație de presă Klaus Iohannis

Conform articolului 20 din Legea nr. 115/1999, privind responsabilitatea ministerială,

În cazul în care s-a cerut urmărirea penală împotriva unui membru al Guvernului, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestuia din funcţie.

DNA a cerut aviz Camerei Deputaților, pentru începerea urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Cererea DNA a ajuns la Camera Deputaților în cursul zilei de vineri, urmând ca Biroul Permanent să fie convocat pentru aceeași după-amiază, la ora 17.

Ponta a aflat azi de la procurorii DNA că este suspect în dosarul lui Dan Șova, pentru fals în înscrisuri și spălare de bani în legătură cu contractele sale ca avocat, în 2007, cu firma de avocatură a lui Dan Șova.